Glas Javnosti
posta

Kanadski premijer izbegao da direktno kritikuje Trampa

Svet
Autor: Glas Javnosti

Kanadski premijer Džastin Trudo danas je izbegao da direktno kritikuje američkog predsednika Donalda Trampa zbog njegove reakcije na proteste u SAD.

On je izjavio da Kanađani "zapanjeni i sa užasom" posmatraju šta se događa u Americi.

Kada je upitan da prokomentariše naredbu američkog predsednika o upotrebi vojne sile i suzavca protiv demonstranata da bi održao foto sesiju sa medijima, Trudo, koji je inače poznat po brzim odgovorima, ćutao je 21 sekundu, izvestio je AP.

Nakon dugačke pauze, kanadski premijer je ipak odgovorio izbegavši da direktno spomene Trampa.

"Svi sa zapanjenošću i užasom gledamo šta se događa u SAD. Vreme je da se ljudi ujedine", odgovorio je premijer Trudo.

"Jasno je, Trudo nije očekivao ovakvo pitanje. Mislim da je razmišljao da li da uopšte odgovori, ali njegov odgovor je u stvari bio kritika Trampa bez spominjanja Trampa", ocenio je Nelson Vajzman, profesor političkih nauka na Univerzitetu Toronto.

Inače, Rojters je ranije danas izvestio da je Tramp odložio samit G7 koji je trebalo da bude održan u junu najmanje do septembra i da na taj skup namerava da pozove i Rusiju, Australiju, Indiju i Južnu Koreju.

I dok je prisustvo Australije na sledećem samitu G7 bilo neupitno, kanadski premijer Džastin Trudo suprotstavio se Trampovoj odluci da na samit pozove i Rusiju.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR