Glas Javnosti

KAMERON: Naše strpljenje prema Izraelu je na izmaku

Svet
Autor: Glas javnosti

Suočavamo se sa situacijom strašne patnje u Gazi, naglasio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron rekao je da će ta zemlja upozoriti Izrael da je njeno strpljenje na izmaku zbog "strašne patnje" civila u Pojasu Gaze, jer humanitarna pomoć ne dolazi do njih.

Kameron, koji bi danas trebalo da se u Londonu sastane sa članom izraelskog ratnog kabineta Benijem Gancom, rekao je u parlamentu u utorak da je izraelsko postupanje sa humanitarnom pomoći Gazi, pokrenulo pitanja u vezi sa poštovanjem međunarodnog prava, prenosi Rojters.

"Suočavamo se sa situacijom strašne patnje u Gazi. Govorio sam pre nekoliko nedelja o opasnosti da dođe do toga, da ljudi umiru od gladi i bolesti koje se mogu sprečiti, sada smo na toj tački", rekao je on u obraćanju u Domu lordova.


Kameron je tokom govora izneo podatak da je pomoć Gazi u februaru bila prepolovljena u odnosu na onu koja je isporučena u januaru.

On je najavio da će na to upozoriti izraelske vlasti kada se tokom dana bude sastao sa Gancom.

Ganc, politički rival izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu, čuo je sličnu poruku i kada se u ponedeljak u Vašingtonu sastao sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris, prenosi Rojters.

Ona je rekla da Izrael treba da izradi "verodostojan" humanitarni plan za Gazu, nakon što je prethodno upozorila da su uslovi tamo "nehumani".

UN i druge humanitarne agencije optužile su Izrael za blokiranje ili ograničavanje pomoći u Gazi, što Tel Aviv negira.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR