Glas Javnosti

KAKAV SKANDAL NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Oteta i spaljena zastava Azerbejdžana

Svet
Autor: Glas javnosti

Azerbejdžan je u subotu uložio snažan protest, nakon što je državna zastava te zemlje oteta i zapaljena tokom ceremonije otvaranja Evropskog prvenstva u dizanju tegova u Jerevanu, glavnom gradu Jermenije.

Rukovodstvo Azerbejdžana je saopštilo da je njenim sportistima postalo nemoguće da učestvuju i da su već napustili Jermeniju, kako bi preko Gruzije otputovali kući.

Snimak incidenta prikazao je muškarca kako grabi zastavu i pali je, što je izazvalo ljutito zajedničko saopštenje azerbajdžanskog ministarstva omladine i sporta, kao i njihovog Nacionalnog olimpijskog komiteta.

Osudili su to kao „varvarski čin“ i kao dokaz „etničke mržnje i rasizma“, ukazujući da Jermenija nije u stanju da osigura bezbednost sportista i organizuje međunarodne sportske događaje.
Jermenija je odbacila te optužbe, rekavši da je incident rešen brzo i bez ikakve opasnosti po takmičare na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova.
Lokalni mediji su preneli izjavu advokata muškarca, koji je navodno umešan u incident sa zastavom, u kojem se navodi da je pušten bez optužbe.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR