Glas Javnosti

Kakav finansijski obrt: Banke zovu klijente i traže zajmove

Svet
Autor: Glas javnosti

U zapanjujućem razvoju koji je proizašao iz posrnulog bankarskog sistema Sjedinjenih Država, banke su sada počele zvati svoje klijente i tražiti zajmove. Prema izveštajima, hiljade očajnih bankara zvalo je fizička lica da traže nekoliko dolara.

Neuspesi Silikonske doline u Kaliforniji i Signačur banke u Njujorku, ranije ovog meseca ne samo da su uplašili javnost u celosti, već su naterali i druge banke širom zemlje da se muče kako bi osigurale da mogu ostati "iznad vode", čak i ako to znači pitati ljude kojima su pozajmili novac da im pozajme nešto novca nazad.


"Samo nam trebaju dodatna sredstva da nas izdrže. Nije ništa strašno. Nije da ćemo potpuno bankrotirati i nećemo imati gotovine za davanje klijentima kada žele podići i uništiti svo poverenje koje naši klijenti imaju u našu instituciju i ovekovečiti kolaps celog bankarskog sistema i dovesti do pada američkog društva i, na kraju, apokalipse ili nešto slično. To uopšte nije tako", rekao je Aleks Majer, predsednik Prve banke u Čikagu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR