Glas Javnosti

Кајакашки савез Србије суспендовао сва такмичења до 1. јуна

Svet
Autor: Glas javnosti / RTS

У светлу пандемије корона вируса, ситуације у вези са тим вирусом у нашој земљи као и одлуком Међународне кајакашке федерације, Kајакашки савез Србије одлучио је да откаже или одложи сва кајакашка такмичења до 1. јуна 2020. године.

Кајакшки савез је овакву одлуку донео услед уведеног ванредног стања у држави, пратећи упуства владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Олимпијског комитета Србије и после одлуке Светске кајакашке федерације која је одлучила да суспендује комплетан међународни програм до 31. маја 2020.године. Национално изборно такмичење за сениоре и Kуп Србије на 5 км планирани да се одрже од 10. до 12. априла неће моћи да се реализују. Савез разматра могућност за организовање тих такмичења средином јуна. Одлука у вези с тим биће донета крајем априла, али ће Савез бити вођен способношцћу свих спортиста да учествују на тим такмичењима.

 
Под тренутним ограничењима, највећи број спортиста није у могуцћности да нормално тренира.

Савез овом приликом изражава уверење да ће сва национална такмичења планирана за ову годину бити реализована, али по промењеном распореду и ради на томе да обезбеди да сви такмичари када је у питању наступ на истим имају равноправан статус.

Савез овом приликом не крије разочарање због промена у програму, али делује на заштити здравља и добробити свих који су укључени у такмичења.

Последњи статус такмичења, актуелни од 19. марта 2020. године, је следецћи:

• Сва национална такмичења се одгађају или отказују од данас до понедељка, 1. јуна

• За сва такмичења која су предвиђена да се одрже након 1. јуна 2020. године, Савез свакодневно пратити ситуацију и ажурираће се чим стигну нове информације

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR