Glas Javnosti

KADIROV POKAZAO SNIMAK IZ MARIJUPOLJA! Zauzeli smo gradsku upravu i idemo dalje (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Čečenski lider rekao je da je podignuta zastava Rusije na gradskoj skupštini u ukrajinskom Mariupolju.

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je u četvrtak da su snage iz njegovog regiona preuzele kontrolu nad gradskom skupštinom u ukrajinskoj luci Mariupolj na jugoistoku, u gradu koji je nedeljama pod opsadom i koji trpi snažna razaranja.

On je okačio je na svoj Telegram nalog snimak na kojem se vidi kako njegovi vojnici kače zastavu na zgradu Okružnog tužilaštva u istočnom delu Marijupolja.

- Naši borci su očistili ceo Levoberežni okrug Marijupolja od bandi, koji se nalazi u istočnom delu grada i odvojen je od ostalih industrijskom zonom Azovstal. Vojnici su istakli zastavu nad poslednjom zgradom Okružnog tužilaštva Levoberežnog okruga, rekao mi je dragi brat Sultan Rašajev - napisao je Kadirov uz snimak.



Kadirov je napisao je da ukrajinski “banditi koji su ostali živi nisu rizikovali i napustili su svoje položaje… i pobegli“.

“Druge jedinice se kreću paralelno kroz grad i čiste ga od azovske prljavštine”, dodao je on, misleći na ukrajinski krajnje desničarski bataljon Azov. “Ako Bog da, uskoro će Mariupolj biti potpuno očišćen”, napisao je Kadirov.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR