Glas Javnosti

KADIROV OTKRIO ZAŠTO NIJE ODMAH UDARIO NA VAGNEROVCE: 3.000 elitnih BORACA bilo spremno, čekali su OVO!

Svet
Autor: Glas javnosti

Hvala svemogućem Alahu što je situacija završena bez direktnog sukoba. Naši momci su pokazali visoku borbenu sposobnost i spremnost da brane Otadžbinu po svaku cenu na prvu komandu

Čečenski borci su juče došli do Rostova na Donu i spremno čekali naređenje da počnu sa izvršenjem zadatka, napisao je lider Čečenije Ramzan Kadirov na Telegramu u vezi sa pobunom koju je predvodio osnivač privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenij Prigožin.

Borci Ministarstva odbrane i Ruske garde u Čečenskoj Republici su od ranog jutra bili na spremni da izvrše svako naređenje ruskog predsednika Vladimira Putina, iz Čečenije je došlo 3.000 elitnih vojnika da zaštiti Moskvu.

FoNET/AP
foto: Glas javnosti

"Hvala svemogućem Alahu što je situacija završena bez direktnog sukoba. Naši momci su pokazali visoku borbenu sposobnost i spremnost da brane Otadžbinu po svaku cenu na prvu komandu", napisao je Kadirov.

Za ovaj zadatak je bio angažovan komandant specijalnih snaga "Ahmat" Apti Alaudinov i komandant puka "Sever-Ahmat" Zajndi Zingijev. Prema rečima Kadirova, čečenski borci su delovali striktno u skladu sa naređenjem i sjajno ispunili zadatak koji im je dodeljen.

"Danas sam se još jednom uverio da su naši borci pouzdana barijera protiv svake pretnje našoj državi, lojalna i pouzdana pešadija Vrhovnog glavnokomandujućeg, predsednika Rusije Vladimira Putina", zaključio je Kadirov.

Konvoj privatne vojne kompanije "Vagner" kasno sinoć napustio je grad Rostov na Donu, situacija u gradu je mirna, saobraćaj Budjonovskim prospektom je obnovljen.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR