Glas Javnosti

Kad snaga volje bude jača od smrti: Dečak sa autizmom pronađen živ nakon što je nestao na 'Planini razočaranja' (FOTO

Svet
Autor: Glas javnosti

Dečak od 14 godina po imenu Vilijam Kalahan pronađen je živ nakon što je pre dva dana nestao u šumi u blizini "planine Razočaranja" u Australiji.

Kako prenose mediji iz Australije, Kalahan je sa porodicom u ponedeljak bio u poseti "planini Razočaranja", koja se nalazi na oko 50 kilometara udaljenosti od Melburna. Dečak, koji inače pati od neverbalnog autizma, se odvojio od grupe i požurio da stigne do vrha, nakon čega su ga izgubili iz vida. Kako nisu uspeli da ga pronađu, alarmirali su nadležne organizacije i pokrenuta je potraga.

Dva dana kasnije, uprkos izuzetno niskim temperaturama, Kalahan je pronađen kako se krije u jednom žbunu. Njega je primetio volonter Ben Gibs:

- Išao sam kroz žbunje koje je bilo izuzetno gusto, morao sam da se probijam, kad sam ga video na oko 15 metara od mene. Samo je stajao tamo, izgledao je kao anđeo.

Inspektorka Kristina Lalor opisala je ovo kao "najbolji mogući rasplet":

- Imamo toliko ljudi kojima bismo da zahvalimo... Emotivna sam, kao i svi. Vilijam izgleda sjajno, s obzirom na to šta je prošao. Živahan je, jede i pije, dodala je ona.

 

Kako je saopšteno, on bi trebalo do kraja dana da ode kući.

"Planina razočaranja" takvo ime ima usled očajnog vidika zbog kog bivši posetioci savetuju drugima da "ne dolaze". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR