Glas Javnosti

Kad je zvuk lomljenja lobanje glasniji od buke: Novi snimak policijske brutalnosti u SAD, meta - čovek od 75 godina (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Od 26. maja širom SAD traju protesti nakon smrti Džordža Flojda, a svet iz dana u dan obilaze novi snimci policijske brutalnosti. Poslednji primer, možda i jedan od najjezivijih do sada, stiže nam iz Bafala.

Tokom jučerašnjih protesta na trgu Nijagara u Bafalu, prilikom pokušaja policije da suzbije demonstrante, na putu se našao 75-godišnji čovek kog su policajci odgurnuli, usled čega je izgubio ravnotežu i udario glavom o beton. Nedugo po udarcu krv je počela da se širi trotoarom, a policajci su mirno stajali pored njega i ignorisali celu situaciju.

Kasnije tokom popodneva policija je izdala saopštenje u kom je navedeno da je pet osoba privedeno, dok je jedna završila u bolnici nakon što se "saplela i pala", ali su ubrzo objavljeni video-snimci koji demantuju tu tvrdnju. Da stvar bude još jezivija potrudio se i snimak portala "7 eyewitness news" na kom se čuje udar glave u beton:

 

A kamere radija "WBFO" snimile su celu situaciju još jasnije:

 

Prema poslednjim informacijama koje su objavili američki mediji, stanje povređenog čoveka je ozbiljno, ali stabilno. 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR