Glas Javnosti

JUTROS ALBANIJA, A SAD ITALIJA: ZEMLJOTRES zatresao istočnu obalu, osetilo se i u Hrvatskoj (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Posle snažnog zemljotresa koji je rano jutros pogodio Albaniju, istočnu obalu Italije pogodio je zemljotres jačine 4,5 stepena Rihterove skale,

Zemljotres je registrovan oko 12.53 časova i dogodio se na dubini od oko 10 kilometara. Prema preliminarnim informacijama, potres je osetilo dosta ljudi u zoni epicentra. Njie poznato da li je zabeležena materijalna šteta, osim predmeta koji padaju sa polica i razbijenih prozora.

Prema prvim informacijama, postres se osetio i u Hrvatskoj.

Tačna magnituda, epicentar i dubina zemljotresa će biti revidirani za nekoliko sati, dok seizmolozi pregledaju podatke i preciziraju proračune.

Drugi izveštaj koji je izdao italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju navodi da je jačina zemljotresa bila 4,3 stepeni, a treći izveštaj Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra navodi da je zemljotres imao jačinu 4,9 stepeni.

Italijanski mediji su objavili da se potres osetio u više gradova. Prema pisanju tamošnje štampe, mnogi uznemireni građani pozivali su policiju i vatrogasnu službu u panici.

U Falcarigi koja se nalazi kod epicentra, Fanou udaljenom 5 km i Pezaru koji je udaljen 8 km, potres se osetio kao lagano podrhtavanje.

Kao slabo podrhtavanje se osetio u Senigaliji, Reičoneu, Riminiju, San Marinu, Ankoni… Nakon prvobitnog potresa, osetilo se nekoliko slabijih.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR