Glas Javnosti

JOŠ JEDNO KRVOPROLIĆE U SIJETLU: Napadač iz auta zapucao na demonstrante, ubijen mladić (19) (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Mladić (19) je preminuo, a jedna osoba nalazi se u kritičnom stanju, nakon što je nepoznati napadač u crnom terenskom vozilu, otvorili vatru iz automatske puške na demonstrante koji su se okupili u Sijetlu.

Ubistvo se dogodilo u subotu nešto posle dva sata ujutru, a policija intenzivno traga za napadačem.

Napad se dogodio tik uz barikade koje su postavljene kako bi obezbeđivale skup "Crni životi su važni" ("Black live matter"). Mladić (19) je izdahnuo na licu mesta dok je druga osoba, sa teškim telesnim povredama, prebačena u bolnicu i lekari se bore za njen život.

Policija je rekla da je u toku intenzivna potraga za jednim ili više napadača koji su odmah nakon zločina pobegli sa lica mesta. Kako su saopštili, policajci su morali da se suoče sa "besnom ruljom", koja je sprečila policajce da priđu žrtvi i ukažu joj prvu pomoć.

Čovek koji je pozvao policiju rekao je da je naoružani muškarac izašao iz crnog terenskog vozila sa automatskim oružjem i počeo da puca na raskrsnici dve ulice. Okupljeni su povređene odmah odveli do obližnjeg šatora koji su demonstranti postavili u Sijetlu, ali mladiću nije bilo pomoći. 

Organizatori protesta tvrde da je napadač belac, te da je žrtva napada Afroamerikanac.

 Podsetimo, širom SAD se već sedmicama održavaju protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je nastradao prilikom brutalnog hapšenja u Minesoti, nakon što mu je policajac gotovo 9 minuta klečao na vratu.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR