Glas Javnosti

JOŠ JEDNA ZABRANA IZ GUGLA! Nemojte ovo da radite, ostaćete bez para!

Svet
Autor: Glas javnosti

Kompanija Gugl će zabraniti objavu digitalnih sadržaja koji promovišu lažne tvrdnje o klimatskim promenama, i nada se da će tako ograničiti prihode onih koji negiraju klimatske promene i zaustaviti širenje dezinformacija na svojim platformama.

Kompanija je objavila na svom bloku da će nova mera biti primenjena i na Jutjubu, koji je prošle nedelje najavio opsežno suzbijanje dezinformacija o vakcinama.

Ovu odluku Gugl pravda zahtevima medijskih partnera i oglašivača koji ne žele da se njihovi oglasi prikazuju pored tekstova  o netačnim tvrdnjama o klimatskim promenama.

To uključuje sadržaj koji klimatske promene prikazuje kao obmanu ili prevaru, tvrdnje koje negiraju da dugoročni trendovi pokazuju da se globalna klima zagreva i tvrdnje koje negiraju da emisije gasova staklene bašte ili ljudska aktivnost doprinose klimatskim promenama - kaže se u saopštenju.

Iz Gugla su objasnili da će koristiti automatizovane alate i ljude recenzente za sprovođenje nove mere kada ona stupi na snagu u novembru.

Ova kompanija, jedan od dva dominantna igrača u globalnoj industriji digitalnih oglasa, prošle godine je zaradila 147 milijardi dolara prihoda od oglasa.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR