Glas Javnosti

Još jedna afera na pomolu? TRAMP HTEO DA PRODA AMERIČKU SAVEZNU DRŽAVU?

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako se bliže izori za prvog čoveka SAD-a, počeli su da se javljaju bivši saradnici Donalda Trampa, koji ga optužuju za brojne stvari, za koje se još uvek ne zna da li su pokušaji obaranja rejtinga ili prave optužbe.

Nakon što je razorni uragan "Marija“ prošao kroz Portoriko 2017. godine, predsednik SAD Donald Tramp je predložio da se ostrvo proda, navodi "Njujork tajms“, pozivajući se na Elen Djuk, koja je u to vreme obavljala funkciju ministarke unutrašnje bezbednosti. Ona je istakla da je u početku šef Bele kuće više razmišljao kao biznismen.

Prema njenim rečima, ona je bila obeshrabrena kada je šef Bele kuće predložio „prodaju ostrva“ ili „da se oslobode ove aktive“. A to se dogodilo baš kada je Portoriko pokušao da se oporavi od prirodne katastrofe. 

- Znate, predsednik je u početku više razmišljao kao biznismen - istakla je Elen Djuk.

- Možemo li snabdevanje električnom energijom prebaciti na autsorsing? Možemo li prodati ovo ostrvo? Ili ga se osloboditi?  -

Ona je istakla i da se, nakon što je Tramp predložio ideju o prodaji Portorika, o ovom pitanju nikada nije ozbiljno razmišljalo ili raspravljalo. 

Bivša v.d. ministra unutrašnje bezbednosti je postala još jedan zvaničnik na visokom položaju, koji je odlučio da progovori o nelagodnosti, a ponekad i o šoku koji je izazivao rad u administraciji Trampa. 

Kao i bivši ministar odbrane Džejms Matis, ona pažljivo bira reči, ističe „Njujork tajms“. I kao bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, koji je objavio knjigu pod nazivom „Soba gde se sve događalo: Memoari iz Bele kuće“, Djuk kaže da nije spremna da se ponovo obaveže da će glasati za Donalda Trampa. 

- To je zaista teško pitanje  rekla.Ali s obzirom na varijante koje imamo, ja još uvek ne znam - rekla je ona.

Zvaničnici Bele kuće odavno su izrazili nezadovoljstvo kratkim mandatom Elejn Djuk kao šefa unutrašnje bezbednosti, opisujući je kao osobu koja nije želela da bude timski igrač i protivila se predsedničkoj agendi. 

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR