Glas Javnosti

Još jedan tajni snimak brutalne torture! Američka policija ubila afroamerikanca čije su poslednje reči bile iste kao Flojdove: Ne opirem se ... (UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Afroamerikanac koga su zaustavili teksaški policajci snimljeni u rijaliti šouu preminuo je nakon što su ga više puta omamili dok je molio, "Ne mogu da dišem" - poslednji udar je usledio nakon što je povikao "Spasi me", pokazuju policijski snimci.

 - Imam problem sa srcem - Havijer Ambler (40) je neprestano molio dok su mu policajci naredili da se okrene licem prema dole nakon što su ga proganjali zbog odbijanja da priguši farove, pokazuju nedavno objavljeni snimci.

Uzdahnuvši, bivši poštanski radnik potom je nekoliko puta uzviknuo "Ne mogu da dišem!" Prema snimci kobnog hapšenja u Ostinu u martu 2019. godine, koji su se pojavili tek ove nedelje.

 - Ne opirem se ... gospodine, ne mogu da dišem! Molim vas. Molim vas - zaplakao je, dok je hapšenje snimala ekipa iz A & E-ovog "Live PD-a", koja je optužena da je odbila da pusti snimke istražiteljima.

- Spasite me - molio je Ambler, neposredno pre nego što je tizer poslednji put razmešten. Smrt je presudila za ubistvo - ali nije podnesena disciplinska akcija ili optužba, prema magazinu Ostin Ameriken. Jedan o policajaca se je priznao da je „prilično siguran da sam mu samo slomio prst“ dok su ga lisice nosili - sa snimcima na kojima se vidi kako policajci pokušavaju da upravljaju CPR-om dok nisu uspeli da pronađu puls. Policajci su obavljali CPR četiri minuta, a medicinari su radili još 50 minuta pre nego što je Ambler proglašen mrtvim u bolnici u Ostinu, piše list. Izveštaj o pritvoru kaže da nikada nije pokušao napasti nijednog od poslanika ili pretiti, rekao je američko-državnik.

Amblerovi roditelji, penzionisani vojni veteran i bolnički činovnik, rekli su da su im do prošle nedelje rekli samo da im je sin umro u pritvoru u policiji. "Live PD" nikada nije emitovao snimke. Snimci i dokumenti policije pojavili su se tek nakon medijskih pritisaka Ostina, američkog državnika i KVUE-TV-a, kažu. Okružna tužiteljka okruga Travis Margaret Mur rekla je obema medijima da planira slučaj predstaviti velikom porotu. Ona je optužila i šerifa okruga Vilijamson, Roberta Čodija i producenta "Live PD-a" da su u više navrata poduzimali kamene zidove kako bi pribavili dokaze ili intervjue, navodi se u izveštajima.

Da je takođe bila zabrinuta kako je televizijska ekipa možda uticala na taktiku oficira. Oficir koji je hapsio Amblera, zamenika J.J. Džonson - koji je crn - imao je "Live PD" posadu sa sobom, kao i njegov prvi zamenik Zakari Kamden, koji je belac.

 - Veoma je zabrinjavajuće za svakoga od nas koji se bavimo policijom da je odluka o angažmanu u toj poteri bila vođena više potrebom da se osigura zabava, a ne da se građani okruga Vilijamson čuvaju - rekao je Mure prodajnim mjestima.

Amblerovom smrt je prikazano kao ubistvo, ali nema naznaka da su se poslanici suočili sa bilo kakvom akcijom ili bili primorani da odmore, kažu izveštaji. 

- Obdukcija je pokazala da je umro od zastojne srčane insuficijencije i hipertenzivnog kardiovaskularnog oboljenja povezanog s morbidnom gojaznošću "u kombinaciji sa prisilnim zdržavanjem - saopštili su lakeri. Amblerova majka Marica Ambler rekla je za KVUE-TV da ga je upozorila da bude oprezan kada se bavi policijom.

 - Spomenula bih ga, samo da bih ga podsetila, on je manjina - rekla je ona, dok je njegov otac dodao da je najteže što roditelj može doživeti da sahrani sina.

(izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR