Glas Javnosti

Još jedan svetski lider preti napuštanjem SZO: Prestanite da budete politička organizacija

Svet
Autor: Glas javnosti

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro zapretio je da će Brazil istupiti iz Svetske zdravstvene organizacije ako ona, kako je rekao, ne prestane da bude pristrasna politička organizacija.

On je za brazilski CNN rekao da se lek hidroksihlorokin "vratio" pošto je "sramna" studija o njegovom dejstvu povučena, prenosi Rojters.

Uticajni britanski medicinski časopis "Lanset" povukao je članak u kojem se tvrdi da antimalarik hidroksihlorokin povećava rizik od smrtnosti kod obolelih od COVID-19.

Bolsonaro je tvrdio da taj lek treba koristiti za lečenje obolelih od korona virusa uprkos nepostojanju naučnih dokaza o njegovoj efikasnosti.

Brazil:Bolsonaro proglasio generala za ministra zdravlja

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro imenovao je generala Eduarda Pazuela za novog ministra zdravlja, nakon što je njegov prethodnik dao ostavku pre 19 dana, javljaju brazilski mediji.

Prethodna dva ministra zdravlja podnela su ostavke zbog predsednikovog pristupa pandemiji, a Bolsonaro je izjavio da se nada da će general, koji je ovu dužnost obavljao od 15. maja i koji nema nikakvog prethodnog iskustva u zdravstvu, ostati dugo na dužnosti.

Brazil je druga zemlja u svetu po broju zaraženih, odmah iza SAD, sa više od 560 hiljada obolelih. Ukupno je preminulo više od 31 hiljade zarženih korona virusom.

(Izvor Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR