Glas Javnosti

JOŠ JEDAN SRBIN FASCINIRAO ILON MASKA: Evo čime je milijarder ponovo zapalio internet (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Panta Petrović (70), koji živi životom neuobičajenim za 21. vek dospeo je nedavno na stranice najpoznatijih časopisa na svetu tako ga je primetio i ekstravagantni milijarder Ilon Mask.

Vest da je Petrović uprkos tome što živi u pećini nadomak Pirota, primio vakcinu protiv korona virusa preneli su svi svetski mediji, pa je Mask podržao njegov primer i iskoristio ga da preko svog Tviter naloga apeluje na pratioce da ga slede.

Tako je posle Nikole Tesle još jedan Srbin privukao pažnu vlasnika kompanije kome je bukvalno nebo granica, alii demo redom.

Panta Petrović (70) je otkrio da je došlo do pandemije tek kada je izašao iz svoje male planinske kuće u pećini i prošle godine posetio obližnji Pirot.

- Virus se ne bira. Doći će i ovde, u moju pećinu - rekao je 70-godišnjak pustinjak koji živi u svojoj pećini na šumovitoj Staroj planini u južnoj Srbiji.

Uprkos tome što je izabrao socijalno distanciranje kao način života, Petrović je zavrnuo rukav i primio vakcinu protiv korone čim su postale dostupne.

- Želim da dobijem sve tri doze, uključujući i dodatnu. Pozivam svakog građanina da se vakciniše, svakog - rekao je Petrović reporterima francuskog AFP-a, a prenosi "Dejli mejl".

Ta Pantina izjava došla je i do milijardera i vlasnika kompanije Tesla, Ilon Mask, pa je sa svojim pratiocima na Tviteru podelio priču stranih medija o Panti Petroviću, napisavši: "Čak se i srpski pećinski samotnjak slaže…", aludirajući na važnost vakcinacije protiv korona virusa.

U komentarima, koji su odmah počeli da pristižu, njegovi pratioci su podržali Petrovićev gest i iskazali zabrinutost zbog kampanje koju antivakseri vode na društvenim mrežama.

Ubrzo javilo se i nekoliko Srba i dok su se jedni interesovali za dolazak električnih automobila u Srbiju, druge je njegov tvit, po svemu sudeći, uvredio.

"Ilone, čak i srpski pećinski pustinjaci brinu o životnoj sredini i želeli bi da Teslu zvanično vide i u svojoj zemlji. Šta misliš o tome?", "Izvini Ilone, srpski narod ne živi u pećinama. Dosta je bilo američke degradacije drugih nacija. Vaša kompanija se zove kao jedan od najpopularnijih Srba na planeti", glasili su komentari tviteraša.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP