Glas Javnosti

JOŠ JEDAN OBRUČ U EVROPI: ITALIJANI u gradski prevoz ne mogu bez potvrde, ova država ZATVARA SVE na dve nedelje

Svet
Autor: Glas javnosti

Italija je danas pooštrila mere protiv nevakcinisanih, pa su im ograničili pristup brojnim servisima, dok je vlada obavezala na vakcinaciju mnoge državne službenike.

Vladinom uredbom od 15. decembra oni koji nisu vakcinisani neće moći da uđu u bioskope, restorane, hotele i teretane, dok svako ko koristi javni prevoz mora od 6. decembra da bude vakcinisan ili da ima negativan PCR test.

Mere će potrajati najmanje do 15. januara.

Vlada je takođe proširila obaveznu vakcinaciju na kompletno školsko osoblje, policiju, vojsku, dok će zdravstveni radnici, za koje je vakcinacija već obavezna, morati da dobiju buster dozu ukoliko žele da zadrže posao. 

Slovačka vlada je danas donela odluku o dvonedeljnom karantinu zbog rekordnog porasta broja inficiranih korona virusa

Premijer Eduard Heger poručio je da će se mere koje stupaju na snagu u petak odnositi na sve građane, i nevakcinisane i vakcinisane, prenosi AP.

Prema odluci vlade za vreme trajanja karantina, građani će moći da napuštaju svoje domove samo iz određenih razloga, a to uključuje kupovinu osnovnih namirnica, putovanje na posao i školu ili da se vakcinišu.

Nevakcinisani će morati da poseduju negativan test da bi dolazili na posao ako ranije nisu preboleli kovid-19.

Slovačka, zemlja sa 5,5 miliona stanovnika, najgora je na svetu po statistici novozaraženih osoba na milion stanovnika, u trenutku kad Evropa ponovo postaje epicentar pandemije, podaci su sajta Naš svet u brojkama (Our World in Data).

Prema podacima medicinskih zvaničnika više od 82 odsto kovid pacijenata u bolnicama nije u potpunosti vakcinisano, a stopa vakcinacije u Slovačkoj sa 45,3 odsto je jedna od najnižih u EU, znatno ispod proseka od 65,5 odsto na koliko je na nivou Unije, navodi AP.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR