Glas Javnosti

JOŠ DVA NOVA SNAŽNA ZEMLJOTRESA POGODILA TURSKU: Više od 11.200 mrtvih, KATASTROFA BEZ KRAJA!

Svet
Autor: Glas javnosti/Kurir

Zemljotres magnitude 5,3 pogodio je danas centralnu Tursku, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Zemljotres na dubini od pet kilometara sa epicentrom 61 km od turskog grada Adijaman desio se u 11:11 časova (14:15 po lokalnom vremenu).

Deset minuta kasnije usledio je slabiji potres magnitude 4,7 na dubini od 20 km sa epicentrom 38 km severoistočno od Kahramanmarasa.

EMSC je na svom tviter nalogu naveo da su očevici izvestili da se tlo treslo i u Sirji u 12:27 po lokalnom vremenu i da će uskoro objaviti zvanične seizmičke podatke.

Posle kritika da je turska država sporo stizala do nekih pogođenih područja nakon razornih zemljotresa u ponedeljak, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je prilikom obilaska provincije Kahramanmaraš priznao da je bilo nekih problema u početnoj reakciji i konstatovao da je sada situacija bolja.

U razornim zemljotresima koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju poginulo je više od 11.200 ljudi, prenosi BBC. Turski zvaničnici naveli su brojku od 8.574 žrtve, dok se u Siriji broj smrtnih slučajeva kreće oko 2.600.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR