Glas Javnosti

JEZIVO: U Čikagu oko 1.000 mrtvih ptica palo na ulicu, stiglo objašnjenje

Svet
Autor: Glas javnosti

Za mnoge građane reč je o neobičnom, možda i misterioznom incidentu

U Čikagu je nedavno zabeležen jeziv incident, pošto je na ulicama, nadomak kongresne zgrade “McCormick Place” pronađeno 1.000 mrtvih ptica.

Biolozi saopštavaju da je reč o “najvećem broju stradalih selica u jednom danu”, i upozoravaju da se slična stvar može ponoviti.


Za mnoge građane reč je o neobičnom, možda i misterioznom incidentu - da mrtve ptice padaju s neba, ali stručnjaci imaju objašnjenje.

Naime, pomenuta kongresna zgrada je prekrivena staklom, a nalazi se na “ruti” ptica selica, koje su krenule put Južne i Centralne Amerike.

“Gde postoje prozori, imaćete ptice koje udaraju u njih”, ističu stručnjaci.

Ekolog Daglas Stok navodi da svake godine između 1.000 i 2.000 ptica udari u “McCormick Place”, ali da je nedavni slučaj presedan.

Ova kongresna zgrada prekrivena je debelim staklom koje zbunjuje selice. Navodi se da konačan broj “žrtava” može da bude veći, jer mnoge ptice nastavljaju da lete i pored ozbiljnih povreda.


“McCormick Place” je prošle nedelje bio domaćin važnog događaja, što znači da je bilo puno svetla. Biolozi veruju da je to dodatno zbunilo selice.

Da stvar bude gora, u Čikagu je zabeležena oluja koja je primorala ptice da lete niže i još više se izlože riziku.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR