Glas Javnosti

JEZIVE TVRDNJE BRITANSKOG MINISTRA ODBRANE: Ne bi me čudilo da Rusija za koji dan najavi novi SVETSKI RAT

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da se ne bi iznenadio da Vladimir Putin objavi novi svetski rat i naredi masovnu mobilizaciju Rusa.

Vladimir Putin bi mogao da objavi novi svetski rat u narednim danima, upozorio je britanski ministar odbrane, a prenosi britanski Miror.

Volas je rekao da bi ruski lider mogao da započne masovnu mobilizaciju i iskoristi 1.maj da objavi rat svetskim nacistima.


Rusija je započela invaziju na svog suseda 24. februara rekavši da je to specijalna operacija za oslobađanje Ukrajine od nacista.

Od tada su ukrajinski gradovi bili pogođeni granatiranjem u borbi za koju je ministarka vlade Liz Tras rekla da bi mogla da traje i 10 godina.


I pred licem Zapada koji Ukrajini daje novac i naoružanje, Rusija se poziva na svoje nuklearne sposobnosti u pretnjama da se ne umeša.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je opasnost od nuklearnog rata ozbiljna.

Sada je Volas rekao za LBC da bi Putin, koji je nije uspeo u većini svojih ciljeva u ratu sa Ukrajinom, mogao da objavi rat svetskim nacistima.


- Ne bih se iznenadio. . . da će verovatno 1.maja izjaviti da smo sada u ratu sa svetskim nacistima i da moramo masovno mobilisati ruski narod - rekao je Volas.

Oko 8.000 vojnika britanske vojske će učestvovati u vežbama širom istočne Evrope u borbi protiv ruske agresije u jednom od najvećih raspoređivanja od Hladnog rata, piše Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR