Glas Javnosti

JENS STOLTENBERG: Putin je odgovoran za rat! Kina da prestane da podržava Rusiju, mi ćemo svoje članice braniti DO KRAJA! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Jens Stoltenberg, šef NATO-a, pozvao je članice alijanse da potroše više od dva odsto BDP na odbranu kako bi ojačali taj savez i rekao da je osnovna uloga NATO-a da zaštiti svoje članice, te da to čini i sada.

- Povećali smo svoje prisustvo u istočnim delovima alijanse, štitićemo svaki pedalj NATO teritorije. Što se tiče Kine, mora se pridružiti ostatku sveta. Svaka podrška Rusiji u ovom brutalnom ratu protiv nezavisne države, pomaže im da nastave rat koji je uzrokovao smrt i destrukciju. Kina ima obavezu kao članica UN da poštuje međunarodno javno pravo - rekao je on, a preneo b92.net.

Stoltenberg je pozvao Kinu još jednom da ne podržava Rusiju i naveo da je NATO podržavao Ukrajinu  još kada je Rusija izvršila invaziju 2014. godine, te da je ta pomoć i podrška pojačala snagu odbrane Ukrajine, treninzima, kao i naoružanjem.

- Predsednik Putin je odgvoran za ovaj rat, on može da ga prekine odmah i povuče trupe. Pozivamo ga da to uradi - rekao je on.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR