Glas Javnosti
posta

Jedna od bizarnijih priča vezanih za koronavirus: Porodica isključila respirator zbog klima uređaja, pacijent umro?!

Svet
Autor: Glas javnosti

Koronavirus je odneo preko 480.000 života širom planete, ali među njima nema 40-godišnjeg Indijca, mada priča o njegovoj smrti svakako jeste povezana sa ovim virusom. A ni bizarnosti ne nedostaje...

Sve je počelo u indijskom mestu Kota, tačnije u bolnici Maharao Bim Sing (MBS) 13. juna, kada je neimenovani 40-godišnjak primljen u bolnicu sa simptomima karakterističnim za koronavirus - otežano disanje, visoka temperatura... Dva dana kasnije, nakon što je drugi pacijent testiran pozitivno na kovid-19, čovek je prebačen u izolaciju kako bi sprečili da virus dopre do njega.

I uspeli su da ga sačuvaju od virusa, s ozbirom na to da je kasnije utvrđeno da je na koronu bio negativan. No, opasnost je vrebala sa druge strane...

Kada su došli u posetu, članovi njegove porodice doneli su i klima uređaj kako bi mu boravak u bolnici učinili bar malo prijatnijim, Iako dobra, ideja je naišla na gotovo nepremostiv problem - u sobi su pronašli jednu utičnicu. iz koje su izvukli utikač koji je bio udenut i svoj boravak tamo učinili bar malo podnošljivijim.

No, ono što nisu znali je da su, kako bi uključili klimu, iz struje isključili respirator koji je čoveka održavao u životu. Mašina je prešla na baterijsko napajanje, ali je ono funkcionisalo samo pola sata, nakon čega se respirator ugasio. Kada je prestao da radi, članovi porodice su alarmirali medicinske službenike, ali spasa nesrećnom čoveku nije bilo.

Kako su saopštili zvaničnici bolnice, tročlana komisija koju čine zamenik načelnika bolnice, šef medicinskih sestara i glavni dežurni lekar bi trebalo u subotu da podnesu izveštaj. A da ne teče sve po planu potrudili su se i članovi ove porodice koji su odbili da se odazovu pozivu medicinskog osoblja na razgovor, pa će u čitav slučaj biti uključena i policija. A, kako je rekao načelnik bolnice doktor Navin Saksena, svi za koje se ispostavi da su odgovorni će na ovaj ili onaj način za svoja dela odgovarati.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR