Glas Javnosti

Jedanaestogodišnji dečak preživeo nalet vodenog zida u Libiji, ostao bez cele porodice

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedanaestogodišnji Jusuf preživeo je nalet "vodenog zida" - silovitog poplavnog talasa koji je deo libijskog grada Derna odneo u more. Njegova porodica - otac, majka, braća i sestre, nisu imali sreće.

Najmanje 11.300 ljudi je stradalo, a više od 10.000 se vodi kao nestalo, prema podacima libijskog Crvenog polumeseca, nakon što su dve brane pukle tokom snažne oluje prošle nedelje.

Priča o Jusufu se može podvesti pod čudo.


Poplavna voda odnela je celu njegovu porodicu u more.

Neverovatno je i kako ovaj dečak nije zadobio teže povrede – prošao je sa nekoliko ogrebotina na levoj nozi i s povredom desnog stopala, navodi Sky news.

Seća se samo da je naišla voda, ponela ih, podigla ih i bacila na zemlju. Sledeće što pamti je da je ležao na zemlji, kada su ga i pronašli policajci koji su ga odveli u školu, gde su bili smešteni evakuisani stanovnici.

Njegov ujak Mustafa Faraš navodi da je dečak u stanju šoka. Izgubili su 11 članova porodice. On, kao građevinski inženjer, besan je na vlast jer brane nisu održavane, kako procenjuje, nije se vodila briga poslednjih 50 godina. Ovde svi znamo da je ovo prouzrokovano zanemarivanjem i korupcijom, navodi.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR