Glas Javnosti

JAPAN SE TOPI! Oboren temperaturni rekord a vlada apeluje na uštedu struje

Svet
Autor: Glas javnosti

Snažan anticiklon sa Pacifika uz vremenske uslove bez oblaka, donosi visoku temperaturu, navodi se u izveštaju Meteorološke službe.

U gradu Isesaki na jugu Japana danas je zabeležena temperatura vazduha od 40,2 stepena Celzijusa, što je najviša izmerena vrednost u toj zemlji tokom juna, saopšteno je iz Meteorološke službe, prenosi Rojters.

Kako je precizirano, ovim je oboren prethodni temperaturni rekord u Japanu od 39,8 stepeni Celzijusa, zabeležen 24. juna 2011. godine.

- Snažan anticiklon sa Pacifika uz vremenske uslove bez oblaka, donosi visoku temperaturu - navodi se u izveštaju Meteorološke službe.

Vreli talas za koji Meteorološka služba prognozira da će se zadržati tokom letnjih meseci dolazi u vreme kada je japanska vlada zatražila od stanovnika da do septembra štede električnu energiju kako bi izbegli eventualna isključenja, preneo je Telegraf.
Meteorološka služba i Ministarstvo ekologije objavile su upozorenje na toplotni talas uz preporuku stanovništvu u šest od 47 prefektura da bez preke potrebe ne napuštaju svoja domaćinstva, navodi Rojters.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP