Glas Javnosti

JAK UDAR NA RUSKI VOJNI AERODROM: Pogođeno više borbenih aviona (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinske snage su izvele žestoki napad na vojni aerodrom u Rusiji, gađajući ratne avione i objekte za navođene (klizne) bombe koje su se koristile za napade na Ukrajinu.

Operacija u četvrtak uveče bila je deo ‘stalne kampanje kako bi se degradirale ruske vazdušne snage‘ baš kao što je degradirana ruska crnomorska flota.

Dostupne satelitske slike vojne baze koje je objavio "Planet Labs" navodno pokazuju dva lovca-bombardera SU-34 u vazdušnoj bazi Morozovsk u južnoj Rusiji, kao i nekakvu belu strukturu, verovatno hangar, pre napada. Druga slika prikazuje posledice napada, odnosno uništen avion i strukturu.

Takođe se vidi raznesen krov jedinog hangara za više aviona u bazi te se unutra naziru dva borbena bombardera Su-34. Avioni su verovatno pretrpeli određenu štetu. Ovaj hangar bi bio glavna meta ukrajinskih dronova.


Za sada nema zvanične potvrde o ukrajinskim napadima. Ruski zvaničnici i lokalni mediji izvestili su o napadu dronom u gradu Morozovsk, piše "Kyiv Independent".
Regionalni guverner je rekao da se ruska protivvazdušna odbrana suočila sa 2masovnim napadom", zbog čega su neki delovi grada ostali bez struje.


Ukrajinci su, pak, objavili da su "precizni udari" ciljali avione Su-34 i "skladišta za klizne bombe" na aerodromu.

- Mete su pogođene kako bi se umanjila sposobnost Rusije da izvede vazdušne napade na područje Harkova. Ovo je još jedna akcija u cilju potiskivanja ruskih kopnenih snaga sa privremeno okupiranih teritorija - rekao je izvor koji je želeo da ostane anoniman.
Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR