Glas Javnosti

Izvršni direktor Alfabeta dobio je neverovatnih 226 miliona dolara

Svet
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor Alfabeta (Gugla), Sundar Pičai, dobio je 226 miliona dolara ukupne kompenzacije u 2022. godini, od čega je većina došla kroz nagrade za akcije, prema izveštaju o hartijama od vrednosti koji je kompanija podnela u petak.

Pičai je prošle godine dobio 218 miliona dolara kapitala kroz trogodišnji grant za akcije. Njegova godišnja plata bila je 2 miliona dolara od 2020. do 2022. godine, navodi se u podnesku. Kompenzacioni paket izvršnog direktora takođe je uključivao skoro 6 miliona dolara za ličnu bezbednost 2022.

Drugi izvršni direktori Alfabeta i Gugla zaradili su oko 22 miliona do 35 miliona dolara godišnjih nagrada za akcije, navodi se u podnesku. Izveštaj dolazi u trenutku kada Alfabet pokreće mere za restrukturiranje troškova, uključujući otpuštanja u januaru koja su eliminisala 12.000 radnika, ili 6 odsto svoje radne snage.

Guglova šefica finansija Rut Porat najavila je ranije u aprilu da će kompanija smanjiti upotrebu laptopova i usluga za zaposlene kako bi dodatno smanjila troškove.

(Glas javnosti/Bizportal)

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR