Glas Javnosti

IZRAEL ZATVORIO BOLNICU NA JUGU GAZE: "Bolnički timovi naterani da se evakuišu"

Svet
Autor: Glas javnosti

Bolnica Al Amal u Kan Junisu, na jugu Gaze, više nije nije u funkciji nakon što je izraelska vojska primorala medicinsko osoblje na evakuaciju, upozorilo je u utorak Palestinsko društvo Crvenog polumeseca (PRCS).

„Okupacione snage su naterale bolničke timove da se evakuišu i zatvorile bolničke ulaze zemljanim barijerama“, navodi ta organizacije u saopštenju na društvenoj mreži Iks (X).


Najmanje 27 članova osoblja PRCS i šest pacijenata evakuisani su iz bolnice, uz pomoć Kancelarije Ujedinjenih nacija za humanitarna pitanja. U evakuaciju su uključena tela dvoje ljudi koji su poginuli u bolnici.


Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su u utorak da „trupe nastavljaju da sprovode operativne aktivnosti u oblastima Al Amal i Al-Karara, eliminišući teroriste i vršeći ciljane napade na terorističku infrastrukturu“, objavio je CNN, navodeći da izjavi IDF nije bilo moguće proveriti iz nezavisnih izvora.


Izraelske snage su ranile raseljene ljude koji su se sklonili u bolnicu, koji su kasnije umrli, saopštila je PRCS u nedelju.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR