Glas Javnosti

IZRAEL GRANATIRAO HAMASOVE METE: Opet nemiri u GAZI! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Izraelski avioni napali su danas nekoliko meta u pojasu Gaze, kao odgovor na nekoliko ispaljenih raketa sa teritorije koju kontroliše palestinski Hamas.

Izraelski avioni napali su danas nekoliko meta u Pojasu Gaze, kao odgovor na nekoliko ispaljenih raketa sa teritorije koju kontroliše palestinski Hamas.

Ovo je treća uzastopna noć u kojoj se bore Izrael i Hamas.

Tenzije su se povećale nakon prošlonedeljnog bekstva Palestinaca iz izraelskog zatvora, kao i posle napora Egipta da posreduje u dugoročnom prekidu vatre nakon 11-dnevnog rata prošlog maja.

Izraelska vojska je izvestila o tri odvojena raketna napada u nedelju uveče i ponedeljak ujutru, dodavši da su bar dva projektila oborena.

Kao odgovor, Izrael je gađao brojne Hamasove mete, a zasad nema izveštaja o žrtvama na obe strane.

Pojas Haze je siromašna teritorija gde mahom žive porodice koje su pobegle ili koje su isterane iz svojih kuća u današnjem Izraelu tokom rata 1948. godine.

Hamas traži od Izraela da okonča blokadu koja je uništila ekonomju Gaze, dok Izrael traži od Hamasa da oslobodi dvoje zarobljenih izraelskih civila i vrati ostatke dvojice mrtvih izraelskih vojnika.

Hamas kontroliše Gazu od 2007. kada su sa vlasti zbacili međunarodno priznatu Palestinsku upravu, godinu dana nakon što je islamska militantna grupa pobedila na palestinskim parlamentarnim izborima.

Od tada, Izrael i Hamas su se borili u četiri rata i bezbroj manjih sukoba.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP