Glas Javnosti

IZBEGNUTA NESREĆA : Žena sletela u jezero autom, popela se na drvo, pa zvala policiju

Svet
Autor: Glas javnosti

Policajci granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave spasili su život ženi koja je tokom ovog vikenda automobilom sletela u vodu u polju Jezero, a spasioce je dočekala na drvetu, izvestila je splitsko-dalmatinska policija.

Kako navode iz policije, u subotu su vatrogasci dojavili da ih je nešto posle 5 sati nazvala žena i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

Šef smene u policijskoj postaji zaprimio je informaciju u mogućoj lokaciji mobilnog telefona i to je bio početni trag - opisuje policija.

- Odmah su na teren, u polje Jezero upućene dve policijske patrole da pokušaju da lociraju ženu. Područje je poplavljeno i pristup otežan, a takođe je u tom trenutku bio i mrak, što je uveliko odmagalo lociranje žene kojoj je trebala pomoć.


Šef smene je stupio u kontakt sa ženskom osobom koja je bila u panici i strahu. Kako bi je umirila i dovela u stanje da može od nje dobiti konkretne informacije, rekla joj je kako se na terenu nalaze policijski službenici te da pokušavaju da dođu do nje sa policijskim službenicima koji za njom tragaju na terenu - dodaje se.

- Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobijene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju. Policijski službenici su koristeći se svetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, blicem na mobilnom telefonu, ulazeći u hladnu vodu pokušali da je lociraju. Žena je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mesta gdje je vozilo upalo u vodu - rekli su prenosi 24sedam

- Kako bi što pre pomogli osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla, a koristeći se rukama i komadima daske doveslali do ženske osobe, pomogli joj da uđe u čamac, dali su joj delove svoje garderobe kako bi je utoplili. Osoba je čamcem prevezena na sigurno, a zatim je otišla u Dom zdravlja Vrgorac na pregled - saopšteno je.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR