Glas Javnosti

IZAŠLI U SUSRET KOMPANIJI: Piloti Rajanera prihvatili smanjenje plata

Svet
Autor: Glas javnosti

Čak 96% pilota prihvatilo je privremeno smanjenje plata sa ciljem izbegavanja gubitka radnih mesta.

Britansko udruženje pilota Rajanera je navelo u saopštenju da ih je uprava kompanije obavestila u maju da je u riziku 330 pilotskih radnih mesta i da bi prihvatanje manjih plata za 20 posto omogućilo da se spasi 260 tih pozicija, prenosi Rojters.

Sindikat je dodao da je budućnost preostalih radnih mesta povezana sa mogućnošću zatvaranja baze i da to pitanje tek treba da bude rešeno.

Glavni izvršni direktor Rajanera, Majkl O''Liri izjavio je ranije danas za BBC da irski niskorarifni avio-prevoznik planira da ugasi oko 3.500 radnih mesta širom Evrope ukoliko sa zaposlenima ne bude postignut dogovor o smanjenju plata.

Već smo najavili gubitak oko 3.500 radnih mesta, ali smo pokrenuli opsežne pregovore s našim pilotima i kabinskim osobljem od kojih tražimo da prihvate smanjenje plata kao alternativu gašenju radnih mesta", rekao je O''Liri.

On je precizirao da kompanija razmatra smanjenje plata od 20 posto za najbolje plaćene pozicije kapetana i 5,0 procenata za najniže plaćene stjuardese, napominjući da bi postizanje dogovora omogućilo da se izbegne najveći deo ali ne i sav gubitak radnih mesta, prenela je britanska agencija.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR