Glas Javnosti

IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA: U Parizu zabranjeni skupovi oko avenije Jelisejskih polja na Dan pobede

Svet
Autor: Glas javnosti

Pariska policijska prefektura zabraniće na Dan pobede u Drugom svetskom ratu skupove oko avenije Jelisejskih polja, kojom će proći predsednik Francuske Emanuel Makron, preneo je pariski dnevnik Mond. Biće zabranjeni svi skupovi prijavljeni i neprijavljeni zbog terorističke pretnje, navodi se u dva usvojena ukaza u petak uveče.

„Nijedan zvuk šerpe ne bi trebalo da odjekne u ponedeljak tokom obeležavanja 8. maja 1945. Da bi sprečila bilo kakav neprijateljski čin prema predsedniku u Parizu, prefektura policije zabranila je demonstracije u velikom perimetru oko Jelisejskih polja“, naveo je Mond.

Usvojeni ukazi su motivisani i činjenicom da bi komemoracija, koja okuplja članove vlade i političke ličnosti zajedno sa Makronom „mogla da predstavlja metu za neke akte terorističke prirode“.


Makron će u ponedeljak proći vozilom kroz aveniju Jelisejskih polja uz pripadnike garde, do istorijskog spomenika Trijumfalne kapije gde će oživeti plamen na Grobu neznanom junaku.

Od usvajanja zakona o nepopularnoj penzijskoj reformi, u Francuskoj su demonstracije na poziv sindikata a od skora demonstranti lupaju u šerpe i lonce protiv Makrona i članova vlade, prenosi N01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR