Glas Javnosti

ITALIJANSKI SVEŠTENIK U ZATVORU ZBOG IZNUDE: Koristio LAŽNO IME, prijavio ga seksualni radnik, a novac trošio na LUKSUZAN ŽIVOT

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši italijanski sveštenik, koga su njegovi župljani prozvali "Don Evro" pošt je stalno tražio od njih novac, osuđen je na zatvorsku kaznu.

On je osuđen zbog iznuđivanja bivšeg biskupa.

Luka Morini služio je kao sveštenik u toskanskom selu Pontaserkio pre nego što ga je Vatikan razrešio zbog niza skandala, koji su kulminirali u sredu presudom suda u Masa Kareri, kojom je osuđen na sedam i po godina zatvora zbog iznude, prenosi B92.

Takođe je osuđen za preuzimanje lažnog identiteta, budući da bi se "maskirao" u sudiju pri angažovanju muških seksualnih radnika, odnosno muških prostitutki, ali je oslobođen optužbi za iznuđivanje časne sestre, dilovanje droge i pranje novca.

Morini je smatran "dobroćudnim sveštenikom" kada je prvi put stigao u Pontaserkio, selo od oko 2.600 stanovnika blizu Pize.

Ali, ubrzo je stekao nadimak "Don Evro", pošto je nagovarao uglavnom starije župljane da velikodušno doniraju novac Crkvi, da bi onda taj novac navodno trošio na zabave, dijamante, luksuzna putovanja sa muškim prostitutkama i posete svingerskim klubovima.



Istraga o njegovim prevarama počela je 2015. godine, pošto je jedna od muških seks radnika otkrio istinu, rekavši da se Morini sve vreme predstavljao kao sudija.

Četvorica muškaraca, uključujući i muškarca koji je otkrio što zna o svešteniku, pokrenuli su postupak protiv Morinija zbog lažnog predstavljanja i sud im je dodelio 14.000 evra odštete. Morinijevi župljani su potvrdili za medije da je Morini uvek iznuđivao novac, čak i tokom ispovedanja, ali ga nikada nisu službeno prijavili.

Tužilac je tražio zatvorsku kaznu od osam i po godina, ali njegova odbrana tvrdila je da pati od psihičke bolesti, te mu je kazna smanjena.

BONUS VIDEO: Psihoterapeut i specijalista za prevare otkriva da neverstvo uništava


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR