Glas Javnosti

Италијанска медицинска сестра у сузама упутила поруку младима

Svet
Autor: Спутњик

Борба против коронавируса за медицинске раднике је тешка, не само физички већ и емотивно, пошто су сведоци велике патње пацијената. Тим речима медицинска сестра из Италије описује ситуацију са којом се здравствени радници суочавају у болницама.

 Број заражених се стално повећава, што додатно повећава притисак којим су изложени здравствени радници, рекла је Франческа Ровати, медицинска сестра болнице у Пјаченци, жаришту епидемије Ковида-19 у Италији.

Ровати наводи да је практично оглувела од звука који производе боце за кисеоник, а које су неопходне пацијентима који имају озбиљне респираторне проблеме.

Она додаје да нема довољно опреме за све којима је потребна терапија кисеоником, као и да се понекада на слободан болнички кревет чека дуже него што се очекивало.

„Најгоре је што видите велику патњу. Видите многе људе који су болесни, који су сами, а мало тога можете да учините“, казала је Ровати.

Ровати, која као медицинска сестра у болници ради 13 година, није могла да суздржи сузе описујући ситуацију у здравственој установи.

„Сем тога што смо здравствени радници, ми смо и ћерке, мајке, родитељи. У питању је и људска страна приче која је веома снажна“, објашњава Ровати.

Здравствени радници под сталним ризиком да се и сами заразе

„Живимо у веома стресном времену јер живимо од данас до сутра...Не знамо каква ће нас смена сутра задесити. Чак и међу нама, неко би могао да се разболи или буде позитиван на Ковид-19“, рекла је она.

Ровати је апеловала на све, а посебо младе, да не потцењују опасност коронавируса. Старије особе су свакако угроженије, али Ковид-19 не „распознаје године“, па тако има и људи средњих година који су оболели.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR