Glas Javnosti

ISTRAŽIVAČI UŠLI U 'BUNAR PAKLA': Šta krije misteriozna rupa u JEMENU?

Svet
Autor: Glas javnosti

Tim istraživača iz Omana prvi je stigao do dna ozloglašenog jemenskog bunara Barhut, znamenitosti za koju mnogi lokalci veruju da je zapravo zatvor za duhove.

"Bunar pakla" čija mračna, 30 metara široka rupa zjapi u pustinji istočne provincije Al Mahra, spušta se 112 metara ispod površine zemlje i, kažu neki, ispušta čudne mirise.

U rupu je ušao Tim za istraživanje pećina Omana (OCET) i pronašao je zmije, mrtve životinje i pećinski nakit, ali ni traga od duhova ili drugih natprirodnih bića.

- Bilo je zmija, ali vas one neće dirati ako vi njih ne dirate, rekao je Frans presu Muhamed al Kindi, profesor geologije na Nemačkom tehnološkom univerzitetu u Omanu.

Kindi je bio jedan od osmorice iskusnih istraživača koji je ušao u bunar prošle sedmice.

-Strast nas je navela na ovo, i verujemo da je ovo nešto što će otkriti novo čudo i deo jemenske istorije, rekao je Kindi. "Prikupili smo uzorke vode, kamenja, tla i nekih mrtvih životinja, ali ih još nismo analizirali", rekao je on i dodao da će izveštaj uskoro biti objavljen.

Kindi je rekao i da je tim pronašao neke mrtve ptice na dnu rupe koje su malo "smrduckale" ali da generalno, nije bilo nekog velikog smrada.

Jemenski zvaničnici rekli su u junu da ne znaju šta leži na drnu rupe za koju procenjuju da je stara "milione i milione godina" i koju nikada do sada nisu istražili.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR