Glas Javnosti

ISTRAGA u vezi sa intervjuom sa PRINCEZOM DAJANOM: Sve je priznala zbog FALSIFIKOVANIH DOKUMENATA?

Svet
Autor: Glas javnosti

Pokojna princeza Dajana je 1995. godine dala jedan veoma interesantan intervju, gde je govorila prvi put otvoreno o braku sa princom Čarlsom i o kraljevskoj porodici. Sada je na BBC-u pokrenuta istraga u vezi sa tim intervjuom koji je uradio novinar Martin Bašir.

Saznalo se kako je 57-godišnji Bašir navodno lagao i poslužio se nekim prevarama kako bi princezu nagovorio na intervju.

Naime, pokazao je princezi dokumenta koja su potvrdila kako su neki članovi osoblja kraljevske porodice prodavali informacije medijima, te je imao dokaze poput bankovnih računa tih osoba koje su dokazivale da su dobili popriličnu svotu novca za prodaju informacija.

Princeza je pristala na intervju i uzdrmala je kraljevsku porodicu, a pogotovo kraljicu Elizabetu koja je nakon njenih izjava o odnosu princa Čarlsa i Kamil Parker tražila od Dajane i Čarlsa da i službeno predaju papire za razvod braka.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

BBC je pokrenuo istragu protiv Bašira i grafičkog dizajnera Meta Vislera, koji je navodno na Baširov zahtev napravio lažne bankovne izvode koji su pokazani princezi u intervjuu.

Prva istraga pokrenuta je ubrzo nakon objave intervjua i tada je sva krivica spala na Vislerova leđa i on je rekao kako nije imao pojma da će ta dokumenta voditelj koristiti u intervjuu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Sada je opet pokrenuta istraga kojom se pokušava utvrditi šta se tačno dogodilo ,ali rezultat istrage neće biti skoro gotov jer je Bašir u bolnici zbog problema sa srcem, a oporavak mu je otežan je je bio zaražen i koronom. Princeza Dajana kasnije se pokajala što je dala intervju jer je princ Vilijam zbog toga imao problema u školi i deca su mu se rugala i bio je jako ljut na majku.

(Glas javnosti/NYT)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR