Glas Javnosti

ISTRAGA JE U TOKU: Pilot u SAD pokušao namerno da sruši avion pun putnika

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedan američki pilot je optužen sa 83 tačke optužnice za pokušaj ubistva, ugrožavanje javnog saobraćaja i ugrožavanje bezbednosti letelice pošto je navodno pokušao da obori putnički avion tokom leta u subotu uveče u SAD.

Osumnjičeni pilot Džozef Dejvid Emerson (44) je na letu Aljaska erlajnsa bio van dužnosti i sedeo je u kokpitu iza pilota i kopilota, saopštila je avio-kompanija.

Avion je leteo od Evereta u državi Vašington do San Franciska u Kaliforniji, a u njemu se nalazilo 80 putnika. Let je preusmeren za Portland u Oregonu, a osumnjičeni pilot je sprečen u nameri da obori avion bez ikakvih incidenata, rekli su zvaničnici.


Aljaska erlajns je u saopštenju naveo da je pilot van dužnosti sedeo na pomoćnom sedištu u pilotskoj kabini, kada je bezuspešno pokušao da onesposobi motore. Članovi posade su odmah prijavili incident kontroli leta.

Na snimku komunikacije s kontrolom leta čuje se jedan pilot koji kaže: „Imamo lika koji je u kokpitu pokušao da ugasi motore, a sada ne zvuči kao da tamo pozadi pravi neke probleme“. „Mislim da je obuzdan“, dodao je pilot i zatražio prisustvo policije čim avion sleti na aerodrom u Portlandu.

Incident istražuju policija Portlanda i FBI, saopštila je avio-kompanija.

FBI je potvrdio da je pokrenuta istraga i naveo da ne postoji kontinuiranja pretnja po javni transport, povezana s ovim incidentom.

Federalna vazduhoplovna administracija je u ponedeljak poslala obaveštenje svim američkim avio-kompanijama u kojem se navodi da incident nema nikakve veze sa trenutnim događajima u svetu.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR