Glas Javnosti

Istorijska porudžbuna: Nemačka se snabdeva artiljerijskom municijom

Svet
Autor: Glas javnosti

Nemačka kompanija Rajnmetal dobila je okvirni ugovor od Bundesvera koji uključuje isporuku artiljerijske municije 155 milimetara u bruto vrednosti do 8,5 milijardi evra.

Postojeći okvirni sporazum je značajno proširen, a porudžbina je prvenstveno namenjena povećanju zaliha Bundesvera i njegovih saveznika, kao i podršci Ukrajini u njenoj odbrambenoj kampanji.

Planirano je da isporuke počnu početkom 2025. godine, saopštila je kompanija. Primarni kupac ovog proizvođača oružja biće Savezna Republika Nemačka, koja će deo snabdevanja obezbediti Ukrajini, a municiju su naručile i zemlje partneri Holandija, Estonija i Danska.

 

Ova porudžbina, takođe, uključuje artiljerijsku municiju kalibra 155 milimetara čija je bruto vrednost oko 880 miliona evra. Takođe je planirano da isporuka počne 2025. godine.

U narednim godinama očekuje se dalji porast poziva.

– Zadovoljni smo zbog najveće porudžbine u novijoj istoriji naše kompanije. Ovaj okvirni sporazum velikog obima naglašava vodeću ulogu kompanije Rajnmetal kao dobavljača municije u Nemačkoj i našu poziciju najvećeg svetskog proizvođača artiljerijske municije – rekao je izvršni direktor kompanije Rajnmetal AG Armin Paperger.


Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR