Glas Javnosti

ISTERANI IZ RAJA : Kralj Čarls zbog maćehe Kamile isterao princa Harija i Megan Markl iz kuće

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon što je princ Hari "ocrnio" maćehu Kamilu, kralj Čarls je odlučio da vojvodi i njegovoj izabranici Megan Markl oduzme njihov britanski dom, jer smatra da je njegov sin prevršio svaku meru.

Izvor tvrdi da je kralj bio ogorčen nizom Harijevih optužbi, a naročito tvrdnjom da je Kamila odgovorna za "curenje" priča u medije. Vojvoda je takođe nazvao kraljevu suprugu zlikovcem u TV intervjuima u kojima je promovisao svoje memoare "Spare".

Čim su mu pomoćnici prosledili dosije s nalazima, Čarls se odmah upustio u akciju koja otkriva detalje kontroverzne knjige. Započeo je proces deložacije iz Frogmor Kotidža s pet spavaćih soba na imanju Vindsor 11. januara, dan nakon objavljivanja memoara.
Insajderi kraljevske porodice otkrili su da je ovo rezultiralo nepopravljivom štetom u Harijevom odnosu s ocem Čarlson i bratom, princom Vilijamom. Hari je ispričao kako strahuje da će se Kamila pretvoriti u "zlu maćehu".


Vojvoda od Saseksa priznao je da je na kraju samo želeo da Kamila bude srećna kako bi mogla da bude manje opasna. U TV intervjuu, Hari je dodao: "Ona je bila negativac. Ona je bila treća osoba u njihovom braku. Morala je da obnovi svoj imidž."

Kako prenose mediji, kralj je bio uvređen optužbom da je Kamila kovala zaveru kako bi se udala za njega.

- Ubrzo nakon naših privatnih sastanaka s njom, počela je da razvija svoju dugoročnu strategiju, kampanju usmerenu na brak i... krunu (uz blagoslov našeg oca, pretpostavili smo) - rekao je princ Hari u knjizi.

- U svim novinama počele su da se pojavljuju priče o njenim razgovorima s Vilijamom, priče koje su prepričavale puno sitnih detalja, od kojih nijedan nije došao od mog brata - dodao je Hari.

- To je bila kap koja je prelila čašu. Hari je bio i te kako svestan kako će Kamila biti "pogubna" za njegovog oca i svejedno je prešao s flagrantnim zanemarivanjem - istakao je insajder.


Kralj je bez sumnje smatrao da je Hari prešao granicu, bio je to krajnji čin nepoštovanja. Kralj je Hariju i Megan dao rok do krunisanja u maju da uzmu svoje stvari iz Frogmor Kotidža nakon što je ponudio rezidenciju osramoćenom princu Endriju.

Međutim, vojvoda od Jorka odbija da se preseli iz svoje raskošne kraljevske lože s 30 spavaćih soba u seni dvorca Vindsor, uprkos tome što kralj insistira na proračunskim rezovima za kraljevske finansije, zbog čega Endrju (63) ne bi mogao da plati održavanje vile.

Nakon što su se preselili u SAD 2020, Hari i supruga Megan rekli su da će Frogmor Kotidž ostati njihova baza kada posete Veliku Britaniju, prenosi Kurir.

Portparol je objavio da je te godine par otplatio 2,4 miliona funti novca poreznih obveznika koji je iskorišćen za renoviranje kuće dok su bili članovi kraljevske porodice. Upućeni su "zaprepašteni" odlukom kralja da ih izbaci i sva očekivanja da će Megan i Hari prisustvovati krunisanju sada su se drastično promenila.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR