Glas Javnosti

ISPUNIO OBEĆANO: Mask Prodao akcije za pet milijardi dolara!

Svet
Autor: Glas javnosti

Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask ispunio je obećanje i nakon ankete na Tviteru prodao akcije u vrednosti od oko 5 milijardi dolara.

Nakon što su se korisnici Tvitera izjasnili za to da Mask proda 10 odsto svojih akcija, Maskov fond prodao je skoro 3,6 miliona akcija Tesle, vrednih oko 4 milijarde dolara, kao i 934.000 akcija za 1,1 milijardu nakon što je iskoristio mogućnost kupovine skoro 2,2 miliona akcija, prenosi Rojters.

To je prva prodaja akcija tog proizvođača električnih automobila od 2016. godine.

Maskovih 4,5 miliona akcija iznosi oko 3 odsto njegovog ukupnog udela u Tesli, čije akcije čine najveći deo njegovog bogatstva od 281,6 milijardi dolara, prema Forbsu.

Akcije kompanije Tesla pale su skoro za 5 odsto nakon što je Mask rekao da će prodati 10 odsto udela u firmi, na osnovu rezultata ankete koju je sproveo na Tviteru proteklog vikenda.

Prema analitičaru Danijelu Ajvsu, Mask poseduje oko 23 odsto deonica Tesle i ima oko 10 milijardi dolara poreza od deonica koje će mu doći na naplatu sledećeg leta.

"Imam samo deonice, tako da je jedini način da platim porez da prodam deonice", naveo je Mask na Tviteru.

Mask je u subotu napisao na Tviteru da će prodati 10 odsto svojih akcija u "Tesli" ako korisnici ove društvene mreže podrže taj predlog.

Više od 3,5 miliona Maskovih pratilaca uključilo se u anketu, a njih 57,9 odsto je zaokružilo odgovor "da".

Američka TV stanica CNBC izvestila je da se Mask suočava s porezom od više od 15 milijardi dolara u narednih nekoliko meseci, što je verovatno pravi razlog zbog kojeg prodaje akcije.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR