Glas Javnosti

Isplivali novi snimci: Policijska brutalnost dobila novu dimenziju, uhapšenog Flojda pre smrti izvukli iz policijskih kola (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako dani prolaze, sve je više snimaka koji dodatno potvrđuju prvobitnu sumnju u opravdanost brutalnosti policijske intervencije koja je Džordža Flojda koštala života.

Pripadnici policije Mineapolisa istakli su da je Flojd pružao otpor prilikom hapšenja, što je već prvim snimkom dovedeno u pitanje, a najnoviji video-zapisi potvrđuju da razloga za takvom reakcijom nije bilo. Naime, prema snimcima koje je na društvenim mrežama objavio Evan Hil, novinar Njujork Tajmsa zadužen za video istrage, jasno je vidljivo da je Flojd već bio u policijskom vozilu kada su policajci doneli odluku da ga izvuku i nastave sa maltretiranjem:

 

Derik Šovin, policajac koji je direktno odgovoran za Flojdovu smrt, i pozornik Tu Tao su na lice mesta stigli devet minuta nakon što je hapšenje već otpočelo, a posebno interesantna je činjenica da obojica imaju veliki broj pritužbi, kao i da je Šovin učestvovao u čak tri vatrena okršaja, od čega je jedno za posledicu imalo smrtni ishod. A još jedan snimak objavio je i Šon King, aktivista i jedan od vodećih ljudi portala "North Star":

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR