Glas Javnosti

IRSKA DOŠLA DO INOVATIVNE IDEJE: Država koja je zabranila upotrebu smart telefona do srednje škole

Svet
Autor: Glas javnosti

Politika širom grada smanjuje šanse da dete ima vršnjaka sa pametnim telefonom, a roditelji zabranu mogu da predstave kao pravilo škole. Roditelji u osnovnim školama u okrugu Viklouu u irskom gradu Grejstonsu udružili su se i usvojili zabranu upotrebe pametnih telefona do srednje škole.

 "Ako niko ne koristi telefon, nećete se osećati kao da ste čudni. Mnogo je lakše reći ne!!!
Reč je o retkom primeru da ceo grad zajednički deluje po ovom pitanju.

Plan je da se deci uskrati pravo na upotrebu pametnih telefona kod kuće, u školi i bilo gde, sve dok ne krenu u srednju školu. "Primena na svu decu u ovoj oblasti će, nadamo se, obuzdati pritisak vršnjaka i ublažiti svaku ogorčenost", navode roditelji.


Politika širom grada smanjuje šanse da dete ima vršnjaka sa pametnim telefonom, a roditelji zabranu mogu da predstave kao pravilo škole.

Inicijativa je izazvala interesovanje udruženja roditelja u Irskoj i inostranstvu i navela je irskog ministra zdravlja Stivena Donelija, koji živi u blizini Grejstonsa, da preporuči usvajanje takvog predloga na nacionalnom nivou.

"Irska može biti i mora da bude svetski lider u obezbeđivanju da deca i mladi ljudi ne budu meta i da ne budu oštećeni njihovim interakcijama sa digitalnim svetom", napisao je Doneli za "Ajriš tajms".

Glas javnosti T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR