Glas Javnosti

IRAN OSUDIO NAPADE AMERIKE I BRITANIJE NA JEMEN: "Nastoje da eskaliraju tenzije i krize u regionu"

Svet
Autor: Glas javnosti

SAD i Velika Britanija izvele su u subotu napade na 18 ciljeva Huta u Jemenu

Iran je danas osudio najnovije udare Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije na Jemen i optužio te zemlje da žele da "eskaliraju tenzije i krize u regionu".


- Ovakvim napadima Amerika i Britanija nastoje da eskaliraju tenzije i krize u regionu i prošire obim rata i nestabilnosti - naveo je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani u saopštenju.

Dodao je da takva "proizvoljna i agresivna vojna operacija" neće ništa doneti "državama agresorima", prenosi Tajms of Izrael.

Kanani je osudio SAD i Veliku Britaniju što nisu preduzele "trenutne i efikasne mere" da zaustave izraelski rat protiv Hamasa u Pojasu Gaze, nakon napada te palestinske grupe na jug Izraela 7. oktobra.


SAD i Velika Britanija izvele su u subotu napade na 18 ciljeva Huta u Jemenu, uključujući podzemna skladišta oružja i projektila.

Udari su bili protiv ciljeva Huti na osam lokacija, a uključivali su i sisteme protivvazdušne odbrane, radare i helikopter, rekli su zvaničnici.

Huti, koji kontrolišu veći deo Jemena, počeli su da napadaju komercijalne brodove 19. novembra u znak protesta zbog izraelskih napada na Pojas Gaze.


SAD i Velika Britanija su, kao odgovor, pokrenule napade na mete u Jemenu i označili tu grupu terorističkom.


Glas javnosti/D03S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR