Glas Javnosti

IRAN LANSIRAO 300 RAKETA I DRONOVA NA IZRAEL: Eksplozije odjekivale iznad Jerusalima (VIDEO, FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Iran je sinoć pokrenuo operaciju "Iskreno obećanje", tačnije veliki napad na Izrael koristeći veći broj dronova i raketa.

Portparol izraelske vojske saopštio je da je preko 300 raketa i dronova lansirano iz Irana u Izrael, od kojih je velika većina presretnuta van izraelskog vazdušnog prostora. Eksplozije su se čule iznad Jerusalima.

Izraelska baza na jugu Izraela pretrpela je manju štetu.

Poznati iranski novinar Babak Tagve objavio je na svom tviter nalogu snimak na kom se navodno vide iranske balističke rakete koje pogađaju pustinju Negev.

Kancelarija za odnose s javnošću Korpusa čuvara Islamske revolucije (iranska Revolucionarna garda - IRGC) saopštila je u ranim jutarnjim satima u nedelju da su Vazdušno-kosmičke snage lansirale desetine projektila i dronova ka Izraelu.


Prema saopštenju iranske garde, napad je pokrenut u znak odmazde za nedavni vazdušni napad Izraela u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih komandanata i savetnika u Siriji.

U saopštenju iranske garde se tvrdi da su projektili uspešno pogodili ciljeve unutar okupiranih teritorija, kako Iranci nazivaju Izrael


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR