Glas Javnosti

Influenserka i veganka preminula usled iscrpljenosit i gladi, jela isključivo sirovu hranu

Svet
Autor: Glas javnosti

Žana Samsonova (40), poznata i kao Žana D’Art, bila je popularna influenserka koja je živela u jugoistočnoj Aziji i promovisala sirovu vegansku ishranu. Njena prehrambena rutina poslednjih pet godina uključivala je isključivo voće, klice semenki suncokreta, voćne frapee i sokove, piše Dejli mejl.

No, prema tvrdnjama njenih prijatelja, Žanine prehrambene navike postale su zabrinjavajuće restriktivne u poslednjih nekoliko meseci. Njena majka Vera Samsonova, u intervjuu za ruske novine Večernjaja Kazan izjavila je da je Žana preminula 21. jula od “infekcije slične koleri”, koja je bila pogoršana “iscrpljenošću tela veganskom ishranom”. Službeni uzrok smrti još nije potvrđen jer porodica pokušava da vrati telo u Rusiju.

Žanina majka nije odobravala ćerkin ekstremni način ishrane i pokušavala je da je uveriti da uvede uravnoteženije prehrambene navike, no Žana je odbijala da promeni svoj način ishrane.

Prema izveštaju prijatelja koji želi da ostane anoniman, pre nekoliko meseci videli su Žanu na Šri Lanki i primetili da izgleda iscrpljeno. Pokušali su da je pošalju kući na lečenje, ali je opet pobegla. Kada su je videli na Puketu, bili su šokirani njenim stanjem.


Žana je bila na veganskoj ishrani oko 10 godina, počevši s povremenim konzumiranjem ribe i mlečnih proizvoda. Međutim, tokom godina njena ishrana je postala sve restriktivnija. Prema tvrdnjama jedne prijateljice, poslednjih sedam godina jela je samo durian, voće poznato po jakom mirisu.

Žana je na Instagramu imala gotovo 10.000 pratilaca, a objavljivala je fotografije i videe “šarenih jela”, uključujući salate, kolače i veganske hamburgere. U jednoj od poslednjih objava, objavljenoj 7. juna, izrazila je uzbuđenje zbog sezone voća na Tajlandu i rekla da je “vreme za gojenje”.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR