Glas Javnosti

Индија купила од Русије ПВО систем С-400, Владимир Путин и Нарендра Моди потписали уговор вредан пет милијарди евра

Svet
Autor: Глас јавности / Бета / од 05.10.2018.

Индијске власти потписале су уговор вредан пет милијарди долара за куповину руског система противваздушне одбране С-400, упркос претњама америчким санкцијама због трговине с Русијом у области одбране.

Руски председник Владимир Путин и индијски премијер Нарендра Моди потписали су данас уговор у Њу Делхију а на састанку су разговарали о нуклеарној енергији, истраживању свемира и економији.

Продаја руског далекометног ракетног система земља-ваздух је спорна тачка пошто није јасно да ли ће Индија добити изузеће од Вашингтона од америчких санкција које су уведене као казна Русији због припајања црноморског полуострва Крима и наводног мешање у изборе у САД 2016. године.

 

Током посете Индији прошлог месеца, државни секретар САД Мајк Помео је рекао да се настављају разговори да ли дати Индији изузеће од санкција САД Русији и Ирану који је други највећи индијски снабдевач нафтом, додајући да се Индија обавезала да ће куповати више енергетских производа и летелица од САД како би смањила трговински дефицит Вашингтона.

САД од санкција нису поштеделе Кину прошлог месеца, када је наручила руске борбене авионе и опрему за ракете земља-ваздух.

Глас јавности / Бета / од 05.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR