Glas Javnosti

INCIDENT KOJI MOŽE SKUPO DA IH KOŠTA: Indija ispalila projektil na Pakistan, naložena istraga na VISOKOM NIVOU (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Mediji prenose da je Indija u petak saopštila da je slučajno ispalila projektil na Pakistan tokom rutinskog održavanja zbog "tehničkog kvara".

Pakistan je u četvrtak saopštio da je oborio indijsku supersoničnu raketu zemlja-zemlja koja je pala na pakistansku teritoriju u blizini Mian Čanu i oštetila neku civilnu imovinu.

- Devetog marta 2022. godine, tokom rutinskog održavanja, tehnički kvar je doveo do slučajnog ispaljivanja projektila - navodi se u saopštenju vlade.

Saznaje se da je projektil pao u područje Pakistana.

Indijsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je incident "za duboko žaljenje", dodajući da je "stvar olakšanja što nije bilo gubitka života u nesreći".
Naložena je istraga na "visokom nivou" o nesreći, navodi ministarstvo, a prenose Rojters, NDTV, India Today, BussinesToday i drugi mediji.


Saopštenje indijske vlade dolazi nakon što su pakistanske oružane snage saopštile da su oborile „supersoničnu raketu zemlja-zemlja“ koja se pripisuje Indiji.

Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je pozvalo otpravnika poslova Indije u Islamabadu i oštro protestovalo zbog ničim izazvanog kršenja njenog vazdušnog prostora.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR