Glas Javnosti

ИМА ЛИ НЕКО ДА СЕ НЕ МЕША У ЊИХОВЕ ИЗБОРЕ: Оптужбе Вашингтона да се Пекинг меша у изборе у САД неоправдане и смешне

Svet
Autor: Глас јавности / Бета / од 05.10.2018.

Кина је оценила као "неоправдане" и "смешне" оптужбе америчког потпредседника Мајка Пенса да се Пекинг меша у изборе у САД.

"Позивамо САД да прекину своја недела, да престану без основа да оптужују и блате Кину и да наносе штету интересима Кине и америчко-кинеским односима", навела је у саопштењу Хуа Чуњинг, порпаролка кинеског Министрства спољних послова.

У оштром говору пред конзервативним скупом синоћ у Вашингтону амерички потпредседник Пенс је оптужио Пекинг за економску агресију уз крађу технологије, војну агресију - посебно у Јужном кинеском мору, за све веће кршеније људских права и политичко мешање с намером да се склони амерички председник Доналд Трамп.

Понављајјући оптужбе Доналда Трампа претходне недеље са Савету безбедности УН, Пенс је оптужио Кину да је кренула у акцију без преседана да утиче на америчко јавно мњење, на конгресне изборе који се одржавају у новембру, и на окружење које води до председничких избора 2020. године.

Хуа Чуњинг је узвратила да је број два америчке владе упутио "неоправдане оптужбе против унутрашње и спољне политике Кине", у којим је клевеће тврдећи да се меша у америчке унутрашње послове и њене изборе".

"Не ради се ни о чему другом него да се говори на основу гласина, мешања истинитог и лажног... и кинеска страна се томе чврсто противи. Потпуно је смешно од стране САД да називају нормалну трговинску размену и своју сарадњу с Кином мешањем од стране Кине", рекла је портпаролка.

Она је додала да Кина увек поштује принцип немешања у унутрашње ствари других и да нема интереса да се меша у унутрашње ствари и изборе САД.

Глас јавности / Бета / од 05.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR