Glas Javnosti

IMA I ŽRTAVA: Oluja u Kaliforniji ostavila bez struje više od 330.000 ljudi, najgore tek sledi

Svet
Autor: Glas javnosti

Metereolozi su u međuvremenu upozorili da će još jedna "atmosferska reka" gustog, vlažnog tropskog vazduha zahvatiti Kaliforniju sutra i doneti kišu, a na planinama sneg

Oluja u Kaliforniji ostavila je stotine hiljada domova i preduzeća bez struje, dok se ovo područje priprema za još lošije vreme.

Prema podacima sa sajta "PowerOutage.us", koji je specijalizovan za praćenje snabdevanja električne energije širom SAD, više od 330.000 domova i preduzeća još je bez struje u Kaliforniji, preneo je Rojters.

Najmanje šest osoba je stradalo od posledica teških vremenskih uslova od novogodišnjeg vikenda, uključujući i dete koje je nastradalo kada je oboreno drvo sekvoje smrskalo mobilnu kućicu u severnoj Kaliforniji.

Metereolozi su u međuvremenu upozorili da će još jedna "atmosferska reka" gustog, vlažnog tropskog vazduha zahvatiti Kaliforniju sutra i doneti kišu, a na planinama sneg.

Američka nacionalna meteorološka služba (NWS) izdala je upozorenje da bi kumulativni efekat uzastopnih jakih kišnih oluja koji traje od kraja decembra prošle godine, mogao dovesti reke do rekordno visokih nivoa i izazvati poplave u većem delu centralne Kalifornije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR