Glas Javnosti

ILI POBEDA RUSIJE ILI TREĆI SVETSKI RAT: Zbog svetinja nećemo baciti nuklearnu bombu na Kijev

Svet
Autor: Glas javnosti

Ili ćemo pobediti ili će se desiti treći svetski rat, ne vidim drugu opciju, kao ni okolnosti pod kojima bi se Rusija odrekla Krima, izjavila je glavna urednica Russia Today Margarita Simonjan.

U snimku emisije koju je objavila Džulija Dejvis, američka novinarka koja prati ruske medije, Simonjan takođe kaže da ne veruje da bi Rusija napala Kijev nuklearnim oružjem, ali ne jer bi veliki broj ljudi poginuo, već zbog svetinja koja se nalaze u Ukrajini.

"Nismo kao oni. Da jesmo, zašto bismo se borili? Borimo se zato što smo drugačiji i za naše pravo da budemo drugačiji: da ne budemo fašisti, da ne budemo histerični ili moroni kao oni. Ako nam je komšija debil, zar moramo da budemo moroni" rekla je Simonjan.

Postoje samo dva scenarija, treći svetski rat ili ruska pobeda i ukrajinski poraz, kaže urednica RT-a.

"Iz njihove perspektive, pobeda Rusije znači da bismo mi zadržali bilo šta. Oni smatraju da Ukrajina treba da dobije sve: Donbas, Hersonsku oblast, Zaporožje i Krim", rekla je ona.

Ta dva scenarija se međusobno isključuju, kaže ona.

"Ili ćemo pobediti ili će se desiti treći svetski rat, ne vidim drugu opciju. Pod kojim okolnostima bismo se odrekli Krima? Da li bismo ga se odrekli bez svetskog rata", upitala je Simonjan.

Ona takođe kaže da Rusija nikada neće napasti Kijev nuklearnim oružjem.

"Prvi razlog je to što je besmisleno, već smo prve nedelje pobedili Kijev. Praktično smo ga uzeli. Lično poznajem vojnike koji su se zgrozili kada im je rečeno da napuste svoje položaje. Još od marta se ne borimo protiv Kijeva, već protiv Zapada. Zašto bismo onda bacili bombu na Kijev", dodala je ona.

Najvažniji razlog zašto se to neće desiti su ruske svetinje u Kijevu, kaže Simonjan.

"Ali nema naših svetinja u Vašingtonu ili Londonu. Nema ih ni u Berlinu", rekla je Margarita Simonjan.

Glas javnosti/Index.hrSKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR