Glas Javnosti

IGOR SRBIN KRIV ZA TROSTRUKO UBISTVO U ŠPANIJI: Tužilaštvo traži DOŽIVOTNU ROBIJU, sud donosi odluku sledeće nedelje!

Svet
Autor: Glas javnosti

Igor Srbin, poreklom iz Srbije, mnogima poznat pod nadimkom Igor Vaclavić i Igor Rus, čije je pravo ime Norbert Feher, proglašen je krivim za trostruko ubistvo u Španiji. On se tereti da je ubio dva policajca i jednog civila.

Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, iz te zemlje pobegao u Španiju

U Italiji ga sumnjiče da je tokom pljačke ubio dve osobe.

Sud u španskom gradu Teruelu proglasio je Fehera krivim za trostruko ubistvo počinjeno 2017. godine u pokrajini Aragon, prenosi Sputnjik.

Sud će kaznu izreći sledeće nedelje, a tužilaštvo traži doživotnu robiju.

U januaru prošle godine Feher je osuđen na 21 godinu zatvora zbog pokušaja dvostrukog ubistva. To je uradio neposredno pred hapšenje 2017. godine.

Feher je imao niz lažnih identiteta. Predstavljao se kao bivši vojni specijalac ili špijun.

Smatra se da je veoma opasan.

U zatvoru je napao dva čuvara oštrim predmetom. Tokom suđenja bio je u specijalnom "staklenom kavezu", boksu od neprobojnog pleksiglasa.

 

On je imao i tri identiteta, srpski, hrvatski i italijanski, a španski i italijanski mediji navode da su poslednja dva lažna, te da se u Italiju preselio iz Subotice 2006. godine.

Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, iz te zemlje pobegao u Španiju. Italija je od Španije tražila njegovo izručenje zbog ubistava, ali su španske vlasti odlučile da mu se sudi u toj zemlji za više zločina, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, kriminalno udruživanje.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR